COACHING FOODMAKERS

Coaching

Presentatie is ook een kunst
Voedsel bereiden is een vak apart. Maar goed kunnen koken, betekent nog niet meteen dat je je product of maaltijd goed aan de man kunt brengen. De consument wordt steeds kritischer en kijkt eerst voordat hij proeft. Hoe ziet het eruit, hoe is het gemaakt, is de verpakking duidelijk, is de presentatie aantrekkelijk, hoe is de balans tussen eten en vormgeving?

Eten kun je proeven, maar eten kun je ook fotograferen en je kunt erover schrijven. Je kunt het laten zien via social media. Je kunt je product verkopen en je kunt jezelf verkopen. Maar dat alles is niet makkelijk.

Food is fashion
Food is fashion geworden. Niets zo veranderlijk als mode, maar goede smaak blijft de graadmeter. De ene dag is glutenvrij populair, de andere dag het paleodieet, dan weer zijn de fotogenieke caloriebommen in, en morgen weer de zeewier ravioli. Hashtag foodporn vergezelt zo’n 50% van de foto’s op social media. Meerdere kookboeken staan in de top 10 meest verkochte boeken. Chefs zijn de nieuwe rocksterren, kopte Time’s Magazine al eens. Hoe je het ook wendt of keert, de dagelijkse bezigheid is meer van nu dan ooit. De massale aandacht naar eten houdt niet op bij de dagelijkse gang naar de (super)markt.

Sien Concepts bekijkt trends, maar zal niet klakkeloos volgen. Belangrijker zijn de verhalen achter de koks en cateraars op onder andere de NeighbourFood Market. Dat zorgt ervoor dat zij een lange adem hebben in het ondernemen in de food branche. Met liefde en passie bouwen ze aan hun naam en groeien ze uit tot erkende en gevraagde ondernemers.

Handvaten voor food ondernemers
Wij kunnen je hierbij helpen. Met onze ervaring in conceptmatig denken, pr, fotografie, film, schrijven, social media en het jarenlang organiseren van foodmarkets weten wij wat er werkt en wat niet. Waar liggen verbeterpunten, wat slaat er aan, hoe zorg je ervoor dat je je product zo goed mogelijk aan de man brengt. Wij kunnen je handvaten geven. Jouw site en product onder de loep nemen en samen met jou een plan maken. Of gewoon een uurtje kletsen en onze expertise met je delen.
Mail ons als je hier meer over wilt weten. Sharing is caring.