Balinese Catering
Ben je op vakantie naar Bali geweest en mis je bij thuiskomst de rijke smaken en geuren van die heerlijke keuken? Dian Suryani van Enak Sekali Balinese Catering uit Amsterdam is dan your woman! Ze kookt in stenen vuurpotten die -helaas- in Nederland niet te krijgen zijn. Die neemt ze namelijk mee van haar geboorte eiland Bali. Als ze de catering voor de Indonesische Ambassade niet verzorgt, vind je haar ook elke maand op de NeighbourFood Market. Inmiddels heeft ze zelfs een prijs gekregen voor haar kookkunsten. Gegarandeerd smullen dus!
Authentieke Balinese keuken
Enak Sekali is de eerste en enige Balinese cateraar in Nederland en is gespecialiseerd in de authentieke Balinese keuken. In vergelijking met andere keukens uit Indonesië is de Balinese keuken pittiger en minder zoet. Enak Sekali gebruikt voornamelijk kip en varkensvlees: Balinese hindoes eten namelijk geen rund. Dian kookt zo vers mogelijk en houdt de smaak zo authentiek mogelijk. Ook specifiek voor de Balinese keuken is het gebruik van boemboe’s, in een vijzel fijn gewreven mengsels van kruiden. Het kruid Kencur vind je in alle boemboe’s die Dian maakt en gebruikt voor haar hartige en zoete gerechten.
Specialiteiten
Inmiddels heeft ze een uitgebreid menu opgebouwd. Een van haar specialiteiten is Nasi Bali waar drie varianten van zijn. Een ander heel populair gerecht is Tipat Cantok oftewel Gado Gado op Balinese wijze. De saus is in dit geval anders dan pindasaus en de Tipat Cantok wordt met behulp van een ulekan en cobek, dat zijn een soort vijzels, gemaakt en kost € 8 voor ongeveer 350 gram. Van de zoete lekkernijen is Jaja Laklak een specialiteit. Het is een in Bali zeer populair zoet hapje dat direct op een aardewerken plaatje wordt gemaakt en wordt geserveerd met kokos en palmsuikersaus. Jaja Laklak kost € 5 per portie van zeven stuks.
Trek gekregen of wil je Enak Sekali inhuren als catering voor een feest of ander evenement? Kijk via de links hierboven op de website voor meer informatie.
Deel deze Maker