Koreaanse Kimchi
Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken: het bestaat uit gefermenteerde ingelegde kool en groenten. Het woord kimchi wordt meestal vertaald naar het poëtisch klinkende ‘verzonken groente’. Je eet het als bijgerecht bij ieder Aziatisch gerecht, maar het lekkerste is het bij een Koreaans gerecht. De van oorsprong Zuid Koreaanse Nathalie Ji Yun interviewde 19 andere geadopteerde jongeren voor haar kook-en verhalenboek “20 Koreanen”. Het boek is uitverkocht maar Nathalie’s Kimchi kun je nog steeds online bij haar bestellen.
Personalised kimchi
De Kimchi kost € 10 voor een liter pot en € 5 voor een halve liter pot. Nathalie maakt het biologisch, maar zonder keurmerk. Bovendien is de kimchi vrij van e-nummers en conserveringsmiddelen. Op verzoek maakt Nathalie de kimchi minder spicy of vegetarisch, dus zonder vis.
Nieuwsgierig geworden naar de roots van Nathalie? Wil je een pot kimchi bestellen? Check dan via bovenstaande links de Facebook en website van Ji.
Deel deze Maker