Homemade Chinese Dumplings
Jiaozi zijn Chinese dumplings die ontzettend veel in heel Azië worden gegeten. Maggie maakt haar Jiaozi met verse groenten (deels uit haar eigen tuin) en met vlees van de ambachtelijke slager. Ook de velletjes deeg die nodig zijn voor het maken van Jiaozi maakt ze helemaal zelf. Het vergt dus veel tijd, voorbereiding en inspanning om deze homemade dumplings te maken. Maar daarom smaken ze extra lekker en zijn ze super gezond.
Lees Verhaal
Jiaozi, Zongzi en Bapao
Maggie maakt verschillende soorten Jiaozi. Vegetarisch, varkensgehakt met groente, kip met groente of rundergehakt met groente. Per 500 gram (ongeveer 18 stuks) kost het ongeacht de soort € 10. Daarnaast maakt ze ook Zongzi, sticky rice dumplings. Dat is kleefrijst, meestal met een vulling van varkensvlees of iets vegetarisch, verpakt in bamboebladeren en daarna gekookt. Die kosten € 3 per stuk. Tot slot maakt ze ook nog een typisch Chinees gerecht, namelijk gestoomde Chinese stoombroodjes of bapao. De Chinese stoombroodjes kunnen net als de Jiaozi en de Zongzi met vele verschillende ingrediënten gevuld worden. Het is maar net je lekker vindt.
Workshop Jiaozi maken: “For Us to Serve, For You to Enjoy”
Maggie geeft workshops in het maken van Jiaozi. Wil je het zelf leren of de workshop cadeau geven? Schrijf je dan in via haar website. Op woensdagavond of op zaterdagochtend laat ze je het hele proces van dumplings maken zien waarna je zelf aan de slag gaat. De workshop eindigt met het gezamenlijk eten van de zelfgemaakte dumplings. Lekker!
Waar te koop?
Maggie Jiaozi staat op verschillende foodevents waaronder de NeighbourFood Market, maar het is ook mogelijk om via haar site online te bestellen. Trek gekregen? Check via de links hierboven op haar site en Facebook waar en wanneer Maggie Jiaozi precies te koop is. Vergeet ook niet de rijke geschiedenis van de Jiaozi en Zongzi op haar site te lezen!
Deel deze Maker