De lekkerste olijven in 020!
Dat Esther en Brian van olijven houden is een understatement! Overal ter wereld proefden ze de meest heerlijke olijven, maar terug in Amsterdam konden ze die nergens vinden. Daarom zijn ze ze zelf gaan importeren. Ze verkopen meer dan 15 soorten olijven uit onder meer Frankrijk, Griekenland, Spanje, Portugal, Italië, Marokko en Tunesië. Olijven waar kwaliteit en smaak voorop staan. En ze doen meer: ze importeren ook olijfolie, azijn, artisjokharten en andere producten die ze lekker vinden. Ook maken ze tapenades, pesto en antipasti in hun keuken.
Van bakfiets tot winkel
Het begon allemaal met zeven houten vaten vol olijven in een houten bakkersbakfiets op een boerenmarkt in Amsterdam. Inmiddels is er een geweldige winkel in de Pretoriusstraat in Amsterdam Oost en leveren Esther en Brian olijven en olijfolie aan toprestaurants en speciaalzaken. Zo laten ze voor restaurant Bord’eau (twee Michelin sterren, Amsterdam) en The Jane (twee Michelin sterren, Antwerpen) een exclusieve olijfolie 'bottelen'. Ook proef je hun olijven en olie bij Restaurant Baut, Guts & Glory en De Lindenhoff Marche. Daarnaast zijn ze nog steeds op diverse boerenmarkten te vinden en kan je alle producten proeven in hun winkel in Amsterdam Oost. Oehlala!
And more!
In de winkel verkopen ze niet alleen producten, maar organiseren ze ook proeverijen en kookt Brian, die jarenlang ervaring heeft als chef in Michelin keukens, elke maand een exclusieve table d'hote. Op vrijdag en zaterdag verkopen ze ook huisgemaakte pasta.
Voor de producten gaan Esther en Brian samen met lokale ondernemers altijd op zoek naar de beste kwaliteit. Sinds kort importeren ze Cobrancosa- en Gordal olijven van een kleine boer in Portugal en zijn ze met een buurvrouw op zoek naar goede inheemse Marokkaanse olijven.
Trek gekregen? Een keertje proeven? Check via bovenstaande links de Facebook en website van Olives & More voor details en updates.
Deel deze Maker