Poolse dumplings
Pierogi zijn traditionele Poolse dumplings met verschillende vullingen van begin tot eind gemaakt door Sonia en Slawka. Pierogi Polish Dumplings Amsterdam is een moeder - dochter affaire. Begonnen op de Pekmarkt in Amsterdam Noord kregen moeder Slawka en dochter Sonia zoveel positieve reacties van klanten dat ze de stap waagden om op events zoals de NeighbourFood Market te gaan staan. Ze maken alles zelf, ook het deeg van de dumplings. De dumplings worden gegaard in water of bouillon en geserveerd met heerlijke toppings, die verschillen per vulling, zoals bijvoorbeeld spek en ui.
Pierogi aan huis
Sinds kort hebben Sonia en Slawka ook een bezorgservice. Hoewel er steeds meer Poolse deli’s zijn in Nederland nemen ze geregeld ingrediênten mee uit Polen. Zoals gepickelde kool en gedroogde paddestoelen. De dames cateren ook en koken volgens de Nederlandse seizoenen.
Kneden, vullen, vouwen?
Slawka en Sonia verzorgen ook workshops pierogi maken en kunnen je dan ook alles vertellen over de rijke Poolse keuken. Weet je bijvoorbeeld dat in Krakau jaarlijks het Pierogi Festival wordt georganiseerd? in 2007 werden er 30.000 pierogi opgepeuzeld!
Trek gekregen? Check via bovenstaande links de Facebook en website van deze Poolse dames voor updates.
Deel deze Maker