Slakkentempo
Lennard ter Hall kweekt dan wel heel slow slakken, over het waarom is hij erg fast: het roer moest om. Het ontstaansverhaal van Slow Escargots kent dus slechts vier woorden.
Plattelandliefhebber en amateurkok Ter Hall tornt niet aan het natuurlijke ritme van de slak, hun winterslaap wordt gerespecteerd en er wordt geen kunstmatig licht of warmte gebruikt.
Bovendien worden er thijm en andere kruiden toegevoegd aan de voeding van de drie soorten slakken. Daardoor krijgt het slakkenvlees een verfijnde smaak.
Super Food? Een slak? Huh!
Ter Hall ziet potentie in de slak als voedsel van de toekomst. Slakken zijn namelijk caloriearm, zitten bomvol eiwitten, mineralen en aminozuren. Kortom Super food!
Trek in het ultieme Franse brasseriegevoel?
De slakken kun je via de webshop kopen. Zowel levend, dagvers ontschaald (250 gram voor € 15), voorgegaard in bouillon (18 stuks voor € 9,95) als kant en klare bordjes met kruidenboter (12 stuks voor € 8,50). Slow Escargots staat ook op markten en food events en is te koop in delicatessenwinkels.
Zin in slakken gekregen? Kijk via bovenstaande links op de Facebook en website van Slow Escargots voor alle details.
Deel deze Maker