Culinaire Pareltjes uit Zuid-Italië
Terre Lente gaat over passie, smaak en vakmanschap. In 2014 is Luigi Pucciano Terre Lente, wat "Langzaam Land" betekent, begonnen. Luigi koopt al zijn producten direct in bij kleinschalige boeren en familiebedrijven uit het Zuid-Italiaanse Calabrië. Van worst en kaas tot olijfolie, ingemaakte groenten en bijzondere wijnen. Luigi wil niet alleen de bijzondere smaken uit Calabrië aan de man brengen, maar ook de verhalen achter deze bijzondere producten vertellen.
Maak Recept Lees Verhaal
Uit de moestuin
Luigi is geboren en getogen in Acri, Calabrië. Zoals bij vele Calabresi ligt ook rond Luigi’s ouderlijk huis een enorme moestuin. Kersen, artisjokken, courgettes en druiven zijn hier onder andere te vinden. Heel veel van wat er thuis op tafel komt wordt uit eigen tuin gehaald. Wat niet vers gegeten wordt, wordt ingemaakt of verdeeld onder buren of familie. Zo ontstaat er een levendige ruilhandel van allerlei familierecepten.
Gelukkig deelt Luigi zijn liefde voor goed eten en passie voor de streek graag met ons. We hoeven dus niet af te reizen naar Calabrië om de culinaire pareltjes te proeven. Terre Lente levert aan bedrijven (restaurants) en particulieren. Kijk via de links hierboven op de website en Facebook van Terre Lente voor meer informatie en een prijslijst.
Deel deze Maker