OHMYFOODNESS

  • OhMyFoodness sq01
Sabine

Wanneer mensen aan mij vragen ‘Waarom ben je begonnen met bloggen’ kan ik vrijwel altijd hetzelfde antwoord geven: ik kan geen enkele reden bedenken waarom ik niet aan het bloggen ben. Het begon allemaal in 2002 toen ik naar de brugklas ging van de middelbare school en dagelijks achter de computer op mijn slaapkamer kroop om mijn allereerste website Cherise.nl, die toen nog ging over mode, make-up en andere dingen die jonge meiden bezig houden, te updaten. Jarenlang zat ik iedere middag artikelen te typen, mijn layout aan te passen en leuke foto’s te zoeken om met mijn lezers te delen.

  • Food & Travelblog
  • Recepten / Reviews / Travel
  • Kookboek "Guilty Pleasures"

Tot het moment dat ik naar VWO 5 ging. Zo rond mijn zeventiende ben ik gestopt met bloggen. Ik vond het niet leuk meer, was ‘te druk’ en mijn ziel en zaligheid lag niet meer bij mode en make-up. Ik heb het nog wel weer even geprobeerd toen ik in 2010 mijn nieuwe website MyCherise.nl lanceerde waar ik weer op dezelfde manier verder ging, maar ik merkte dat er dingen waren veranderd. Blogs waren populair aan het worden, de beauty- en modeblogs waren over-vertegenwoordigd en ik had er niet zoveel plezier meer in als eerst. Dit moest anders.

Om deze reden ben ik samen met een vriendin in mei 2011 OhMyFoodness gestart, een blog die in eerste instantie bedoeld was om recepten op te delen, een ei kwijt te kunnen over eten en om anderen te laten zien dat eten echt heel erg leuk is. De laatste jaren is er veel veranderd. OhMyFoodness is een bedrijf geworden dat ik nu alleen draaiende houd en een simpele receptensite is het allang niet meer te noemen.

In augustus 2014 heb ik besloten om mijn andere grote passie bij OhMyFoodness te betrekken: Travel. Van 2008 – 2012 heb ik de opleiding Hoger Toeristisch & Recreatief onderwijs gevolgd en deze heb ik met succes afgerond. Deze studie ben ik gestart omdat ik meer van de wereld wilde zien. Van jongs af aan werd ik al meegenomen in het vliegtuig naar diverse mooie bestemmingen, een logisch vervolg was dan ook om mij binnen de wereld van het toerisme te professionaliseren. Na lang wikken en wegen heb ik besloten om van OhMyFoodness een Food & Travelblog te maken. Sinds augustus zijn hier dus niet enkel foodgerelateerde artikelen te vinden, maar deel ik ook regelmatig de mooiste bestemmingen, de leukste hotspots en persoonlijke reisverslagen.

Omdat OhMyFoodness het gros van mijn tijd opslokte heb ik besloten om hier mijn fulltime baan van te maken, een baan waarin alsnog mijn afgeronde studie naar voren komt maar waarin ik vrij word gelaten en dingen kan doen die ik echt leuk vind: koken, reizen en hierover schrijven. Een sprong in het diepe, maar eentje die altijd voorbestemd leek te zijn.

Deel deze Foodblogger