PUUR EN LEKKER LEVEN

  • PELL Mandy
Mandy

Een aantal jaren geleden had ik veel overgewicht. Ik was ongelukkig met mijn voorkomen en was veel moe. Ik koos voor afslanken met een totaal voedingsprogramma. Ik viel hiermee 37 kilo af. Ik wist natuurlijk maar al te goed dat als ik zou gaan leven zoals ik voorheen deed, ik het lichaam zou krijgen wat ik had (met de daarbij behorende kwaaltjes). 1 ding wist ik zeker, dat wil ik niet meer! Ik ben op zoek gegaan naar een leefstijl die bij mij zou zorgen voor gewichtsbehoud, energie en een goed humeur.
Tijdens deze zoektocht ben ik uitgekomen bij voeding zoals moeder natuur deze aanbiedt. Ik ben geen vegetariër, veganist, raw foodie of macrobioot.

  • Foodblog
  • Recepten voor de bewuste lekkerbek
  • Kookworkshops / Voedingsadvies
  • Kookboek

Ik eet zoveel mogelijk puur en onbewerkt, maar zeker ook lekker voedsel. Eten dat voedt en energie geeft. Een paar dagen geen vlees, een dagje rauw, iedere dag groenten in de hoofdrol, af en toe wat (geiten)zuivel en veel variëren. Met deze nieuwe, gezonde leefstijl viel ik nog eens 13 kilo af. Totaal dus 50 kilo.

Ik laat mij vooral adviseren door mijn eigen lichaam. De voedingsmiddelen waar mijn lichaam niet goed op reageert (lees: buikpijn, moe, misselijk, opgeblazen, aankomen), probeer ik zoveel mogelijk te mijden. Inmiddels weet ik dat dit voor mij snelle koolhydraten (geraffineerde suikers), granen, transvetten en eten uit pakjes en zakjes zijn. Ik houd hierbij in mijn achterhoofd dat het 2015 is en ik daarbij niet alles kan en wil laten.

Ik ben (niet meer) star in mijn leefstijl. Wanneer ik buiten de deur eet en mijn leefstijlwensen niet kan doorgeven, eet ik gewoon wat ‘de met liefde bereide pot schaft’ en geniet daar dan (ook) van. Dit werkt voor mij (emotioneel) het beste.

Ik ben orthomoleculair voedingsadviseur. Deze studie bevestigde dat ik (intuïtief) al op de goede weg was. Ik heb een commerciële en pedagogische (coachende) achtergrond en houd (onder andere) van creatief koken, bakken en eten zonder 'schuldgevoel'. Ik gebruik biologische producten af en toe aangevuld met superfoods. Mijn keuken is mijn speeltuin.

In het dagelijks leven mag ik nu uit eigen ervaring mensen adviseren, motiveren en begeleiden en verzorg ik Puur en Lekker leven kookworkshops. Op het moment werk ik samen met mijn man (fotograaf) aan het tweede Puur en Lekker Leven kookboek.

Ik houd niet van sporten (wel van bewegen) en probeer met regelmaat ontspannende momentjes in te bouwen. In mijn beleving draait het in het leven allemaal om balans en je gezond verstand gebruiken.

Op mijn blog Puur en Lekker Leven geef ik jullie een kijkje in mijn (eet)leven en deel gezonde, lekkere recepten zonder onnodige toevoegingen met de liefhebber. Genieten blijft hoog in het vaandel staan.

Deel deze Foodblogger