Duurzaamheid

INZAMELPUNT VOEDSELBANK & SYRIAN CHEF
We vragen geen entree maar zien je graag komen met een pak pasta, rijst of iets in blik voor de voedselbank.
Heb je nog voorverpakt voedsel in de kast staan waar je niks mee doet? Uit je kerstpakket of een ambitieus aangeschaft dozijn pak meel? Breng ook maar mee. Wij verzamelen alles in de foodybag en zorgen dat het goed terecht komt.

 

PAPIERVERBUIK
Om zo min mogelijk afval te creëren is actief flyeren niet toegestaan op het gehele evenement.

STATIEGELD
Flesjes en glazen die door het park zwerven, zien we liever niet. Daarom werken we met plastic glazen waar statiegeld over geheven wordt. Ook op iedere fles wijn of een flesje bier zit een euro statiegeld. Op die manier weten we zeker dat al het glaswerk bij ons terug komt en netjes in de glasbak terecht komt of gerecycled wordt. En de wijn wordt geschonken in echte glazen. Wel zo lekker ook.

AFVAL
We vragen onze koks om zoveel als mogelijk te werken met 100% biologisch afbreekbare disposables (bordjes, bestek etc.). Deze zijn gemaakt van hernieuwbare plantaardige grondstoffen. Daarnaast is iedere deelnemer verantwoordelijk voor zijn eigen afval en probeert zo min mogelijk weg te gooien. Op de tafels liggen katoenen tafellakens in plaats van papier.

KRINGLOOP MEUBELEN
Omdat wij vinden dat nieuw niet altijd beter is, kleden we het evenement aan met mooie 2e hands meubels van de kringloop. Hiermee maken we gezellige zithoekjes en we verkopen deze meubels aan de bezoekers.