OVER ONS

De NeighbourFood & Flea Market is ontstaan tijdens een zoektocht van Sien Concepts. Een zoektocht naar een laagdrempelige en gezellige plek waar lekker eten & drinken, vrienden & familie, muziek en snuffelen op een vlooienmarkt samen komen. In 2011 bestond dit nog niet in Amsterdam. En dus werden alle interesses gekoppeld aan elkaar en ontstond de NeighbourFood & Flea Market.

Al ruim 40 edities biedt de NFM een platform aan zo’n 50 wisselende food makers. Elke editie zijn er weer nieuwe ondernemers die een grote stap in de food branche hebben gezet en inmiddels beslaat het bestand al ruim 500 deelnemers. Het zijn koks en cateraars die eten brengen met een verhaal. Iedere kok heeft weer een andere historie. Een expat die haar comfort food aan Nederlanders wil laten proeven, een professionele kok die nieuwe recepten wil testen voor zijn restaurant, hobbykoks die nu echt het roer om willen gooien, een yogalerares die vegan kookt. De NeighbourFood & Flea is een afspiegeling van alle culturen, maar tegelijkertijd een echt lokaal evenement, waar culturen en tradities met alle liefde in gerechten worden verwerkt.

Sien Concept is kritisch, idealistisch en blijft zichzelf afvragen wat de juiste koers is. Steeds met ‘food’ als basis.

SIEN CONCEPTS


Sien Concepts voorziet trends en weet wat er speelt


De NeighbourFood & Flea Market is dus opgericht en ontwikkeld door Sien Concepts, een food-agency dat bedenkt & doet. Gedreven door creativiteit en een doeners-mentaliteit. Met als basis een culinaire bodem. Food is het medium waarmee wij vertellen, verleiden.
Bij Sien komen alle interesses samen. Dit wordt gebundeld in een evenement, een concept, een pop-up restaurant, een website, een film, een tekst. Altijd met oog voor detail en sfeer.

Sien Concepts voorziet trends en weet wat er speelt, maar zal niet achteloos zomaar die tendentie volgen. Belangrijker zijn de verhalen achter de koks en cateraars op de NeighbourFood & Flea Market. Dat zorgt ervoor dat zij een lange adem hebben in het ondernemen in de food branche. Met liefde en passie bouwen ze aan hun naam en groeien ze uit tot erkende en gevraagde ondernemers. Sien selecteert met zorg en heeft een groot netwerk van goede koks uit alle culturen.

NEIGHBOURFOOD & FLEA MARKET


In 2011 was er nog geen maandelijkse verzamelplaats waar
koks en fijnproevers elkaar konden ontmoeten.
Dat werd de NeighbourFood & Flea Market.


De echtheid druipt ervan af. Het gaat hier niet om de eendagsvliegen die mee willen doen met de food craze. Het zit in het bloed van de food makers om zich bezig te houden met eten en dit aan andere mensen te laten proeven. Hun verhaal te vertellen aan de hand van de gerechten.

Eten verbindt. Dat merken we al bij ons team. Stuk voor stuk voelt iedereen zich geroepen om bezig te zijn met eten. Samen bedenken we concepten waarbij eten de hoofdmoot is. Het zorgt er ten slotte voor dat mensen samen komen, bij elkaar aanschuiven en elkaar aanhoren. Dat is nou net wat we belangrijk vinden: wat beweegt iets of iemand. Die verhalen vertellen we op verschillende manieren met als grootste doel dat het gehoord wordt. Dat maakt het uniek. Niet zomaar hard roepen, maar vertellen. En daar hoort luisteren ook bij. Luisteren naar de doelgroep, naar de klant en naar de markt. We geven ook advies. Niet omdat we het zo goed weten, maar omdat we een andere kijk kunnen aanbieden en kritische vragen durven te stellen.

Sien Concepts kijkt naar wat er is. En ook wat er niet is. In 2011 was er nog geen maandelijkse verzamelplaats waar
koks en fijnproevers elkaar konden ontmoeten. Dat werd de NeighbourFood & Flea Market.

We bundelen onze krachten in schrijven, organiseren, bedenken, ontwikkelen en filmen. De culinaire cultuur inspireert ons. Of dat nou de makers of de eters zijn, voor ons is het een ontdekkingsreis. Food blijft onze basis. Food is ons medium.

ONDERNEMER OF BEDRIJF?