NFM WINE EDITION

21 Februari 2016 Westergasfabriek

Wine editionNet als vorig jaar organiseert de NeighbourFood & Flea Market in februari een wijnspecial samen met onze wijnleverancier Arisz et al. Wijnmakers uit heel Europa zullen overvliegen om hun wijnen te presenteren en te laten proeven.

Natuurlijk zijn er ook heel veel kramen met lekker eten om ter plekke te eten of mee naar huis te nemen. Bovendien hebben we ook onze vertrouwde flea market.

Lees HIER meer over de deelnemende wijnmakers.


NFM DEN BOSCH

December 2015 Den Bosch
Mengfabriek

boschGeboren en getogen in de omgeving van Den Bosch was het voor ons al jaren een grote wens om de NeighbourFood & Flea Market Den Bosch te organiseren. Met veel plezier en trots konden wij zondag 13 december 2015 neerstrijken bij de Mengfabriek op het terrein van de Tramkade, dè nieuwe culturele hotspot van de stad. Je vond ons in het prachtige monumentale gebouw en in de buitenlucht. Met een grote verzameling van Bosche Foodondernemers!


NFM x CINEKID

Oktober 2015
Amsterdam
Westergasfabriek

Poster Cinekid websiteIn de herfstvakantie hoefde je je niet te vervelen! In oktober sloot de NeighbourFood Market namelijk aan bij het leuke Cinekid Festival en wel een hele week lang. Dit media event voor de jonge kijkers en de professionals vond verspreid over het terrein van de Westergasfabriek plaats.
Food makers met gerechten vanuit de hele wereld die zowel de jonge smaakpapillen wisten te verleiden, maar ook de volwassenen wisten te verrassen. Bijvoorbeeld exotische insecten, Aziatische burgers, Argentijnse empanada’s, Hongaarse Langós, Libanese falafel, Chinese Dumplings en Italiaanse pizza’s. Bovendien konden de kinderen ook een aantal workshops volgen bij de food makers.


NFM OP DE PEK

Augustus 2015
Amsterdam Noord

pekDe NeighbourFood Market maakte een uitstapje naar Noord. Vlak achter het Centraal Station ligt de Van de Pekstraat, waar iedere woensdag, vrijdag & zaterdag de Pekmarkt gehouden wordt. En 29 augustus schoven de ondernemers van de NFM hier aan. Samen met een rits lange tafels, verse blommen en lekkere deuntjes.


CLASSIQUE

Juni 2015
Amsterdam
Westergasfabriek

classiqueDe NeighbourFood Market dook de archieven in. Tijdens de nieuwe WEEKENDER met het thema Classique stond het culinair gastronomisch erfgoed centraal. Grootmoeders recepten, middeleeuwse gerechten, ouderwetse bereidingswijzen, VOC-specerijen, klassieke combinaties en nog meer wat van de kaart is verdwenen, was te proeven.
Om nog meer in de klassieke sferen te komen werkte de NeighbourFood Market samen met symfonie orkest De KlanKKast. Dit orkest, onder artistieke leiding van Johan Olof, gaf dat weekend meerdere korte maar krachtige optredens.


#FOODPORN

Maart 2015
Amsterdam
Westergasfabriek

 

foodpornHashtag foodporn doet het goed op Instagram en Twitter. Sexy eten, afrodisiacs en hongermakend mooi gefotografeerd voedsel, dus genoeg aanwezig op de NFM voor verleidelijke foodfotografie, om te proeven van fotogeniek eten en prikkelende drankjes. De NFM als een culinair bordeel. Foto’s maken mag!

Naar dit zinneprikkelende thema hoefden we niet lang te zoeken. De meeste likes op social media krijg je met baby’s katten en….. met food! Gefotografeerd met je eigen smartphone, thuis, in het restaurant, in het eetcafé,  bij je moeder of je liefje: vroeger werd er eerst gebeden voor het eten, nu wordt er eerst gefotografeerd en het op social media gezet.

Daarom had NFM twee foodbloggers gevraagd workshops te geven. Samen met een food-fotograaf deelden ze met de bezoekers hun tips & trics om het dinerbordje zo mooi mogelijk op te maken en te fotograferen.  Simone van den Berg van simoneskitchen.nl en Vanessa Dawson van culinessa.com gaven een drietal workshops op zowel de zaterdag- als de zondagmiddag.

 


WINE EDITION

Februari 2015
Amsterdam
Westergasfabriek

wijnNeighbourFood Market is een platform voor food ondernemers. Deze keer sloten 15 wijnmakers uit heel Europa aan om hun nieuwe wijnen te presenteren. Onder het genot van een wijnproeverij kon je van de vele verschillende keukens proeven.


NOELLE FESTIVAL

December 2014
Amsterdam
Westergasfabriek

Kerst“It’s beginning to look a lot like Christmas”
In de grote Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek dompelde de NeighbourFood Market zich volledig in kerstsferen. Op het NeighbourFood NOELLE festival vond je heel veel lekker eten van heel veel getalenteerde koks en cateraars, vond je voor iedereen een cadeautje en snuffelde je rond op de uitgebreide flea market. Onze huis DJ nodigde leuke bandjes uit die live optraden, je kon een dansje (of 2) wagen in de “Stille Nacht” silent disco of volgde een van de workshops die werden aangeboden.


UNSEEN
PHOTO FAIR

September 2014
Amsterdam
Westergasfabriek

UnseenUnseen nodigde ons uit om tijdens het gehele photo fair onze foodmarket neer te zetten.
De vertrouwde formule met heerlijk eten van lokaal talent, maar dan vier dagen lang en met verruimde openingstijden. Kunstige hapjes, stoere hamburgers, heerlijke falafel, mooie taartjes, gerookte vis, prachtige pintxo’s, gezonde superfoods, het was er allemaal. Entree bij ons was gratis, maar met een dagkaartje of passe partout van het festival kon je het werk van vele internationale fotografen bewonderen.


BIJLMER FOOD

Augustus 2014
Amsterdam ZuidOost

Zuid Oost30 augustus 2014 was de NeighbourFood Market aanwezig bij een open dag van De KlusFlat.
Voor het eerst gingen we dus richting Bijlmer!
Tijdens deze open dag gingen de laatste klushuizen in verkoop én kon je proeven van het lekkerste eten van lokale deelnemers.


MAN MADE

Juni 2014
Amsterdam
Westergasfabriek

Man MadeEen WEEKENDER vol zelfgemaakt lekkers, vol mannelijke spullen, vol vaders en kinders. Want vaders op vaderdag, ook dit jaar waren jullie welkom.
Je bracht je kinders, vake & moeke, buurman, vriendin, opa’s en oma’s, maten en geliefden.
De aanwezige koks kookten mannelijk dit keer, alles MAN MADE.


NFM IN OOST

Juni 2014
Amsterdam
Krugerplein

oostOp de langste dag van het jaar mochten we in samenwerking met Stadsdeel Oost een NeighbourFood Market organiseren op het Krugerplein. Je kon hier proeven van al het lekkers dat Oost te bieden heeft. Van Mediterraanse tot Oosterse gerechten, van pulled lamb tot hartige taarten, van zoete broodjes tot couscous, er was genoeg voor iedereen. Naast kramen met heerlijke gerechten stonden er ook kramen met allerlei goeds en moois. Wij zorgden natuurlijk voor de vertrouwde aankleding, lange eettafels, zitplaatsen en muziek op het plein.


MARKT VAN DE TOEKOMST

Mei 2014
Vredenburgplein
Utrecht

UtrechtDe NeighbourFood Market ging naar Utrecht! Tijdens de Culturele Zondagen organiseerden we de Markt van de Toekomst op het Vredenburg Plein. Met deelnemers uit Utrecht en omgeving vol lekkers, goeds & moois. Er was muziek uit verschillende hoeken van de wereld en op de markt vond je bovendien korte voorstellingen.

LINE UP: The Village — Yoghurt Barn — Jasmijn& Ik — Stan & Co — C’est ca — Carla’s Conditorie — Bakkerij Vroeg — Kamilla’s Keuze — De Markt — & many more!

 


LE JARDIN

Maart 2014
Amsterdam
Westergasfabriek


Le JardinNeighbourFood Market werd aangekleed en ingevuld als een romantische tuin met een georganiseerde wildgroei van landelijke gerechten, weckpotjes, salades, verse tuinkruidenpesto’s, lamsgerechten en seizoensgroenten. Er wordt zoveel moois verbouwd in heel het land en met zoveel passie verwerkt in (h)eerlijke gerechten van eigen bodem dat we daar erg graag aandacht aan wilden geven.
Voor alle wildplukkers in spe organiseerde Ellen Mookhoek een pluk-je-eigen-bord-vol wandeling in de buurt.KERST MET
ELLE ETEN

December 2013
Amsterdam
Westergasfabriek

Kerst met ElleNeighbourFood Market en ELLE Eten nodigden je uit om vlak voor kerst met al je geliefden aan te schuiven. Kom proeven, kom vieren, kom je food-cadeautjes kopen, kom je kerstmaal bij elkaar scharrelen, kom drinken, kom lachen en kom vooral samen in kerstsferen de zondag doorbrengen.
Wij zorgden voor lichtjes in de bomen. Alle koks kookten een enorme keus aan heerlijkheden. Cadeautjes pakte je in bij de inpaktafel waar de Elle Eten redactie aanwezig was, en verder hoefde jij niets dan je welkom te voelen.


MEESTERLIJK

November 2013
Amsterdam
Westergasfabriek

MeesterlijkIn het laatste weekend van november 2013 waren we er met een drie daagse speciale editie, samen met designbeurs Meesterlijk. Je kon de hele dag bij ons terecht voor de heerlijkste gerechten met een glas mooie wijn danwel een koud biertje. En zelfs je avondpotje stond klaar dit keer.


RUIG

Juni 2013
Amsterdam
Westergasfabriek

RUIGRokende barbecues, wild zwijn aan het spit, gerookte eland, wilde oesters en worst op de stok.
Vergeten groentes en pure ingrediënten zonder tierlantijntjes. Alles in een sausje van mannelijkheid. De bijl en blokken hout stonden klaar voor aanwezige stadse lumberjacks. Net als de scheerstoel om de baard te fatsoeneren.
Met wild zwijn van Wild van Wild, rendiersate en elandballen van Scandinavian Embassy & koffie van de Zweedse DropCoffee.


COFFEE EDITION

April 2013
Amsterdam
Westergasfabriek

 

Coffee EditionWellicht vraag je je stiekem wel eens af wat nu precies het verschil is tussen aeropress coffee, de filterkoffie van je oma of een
complete brewbar met een cold drip systeem? En welke koffie vind jij dan het lekkerste? En wat is het belang van een goede boon en zijn herkomst? En hoe is die dan gebrand?

Om je door de bomen het bos te laten zien hadden wij een aantal experts verzameld die je er alles over konden vertellen.Tijdens deze bijzondere editie liet een selectie van de beste barista’s en koffiebars van Amsterdam je proeven van verschillende blends en maakte je kennis met diverse bereidingswijzes.Onder de fijnste koffiemakers o.a.: Coffee Bru, Head First Coffee, Moyee en De EspressoFabriek.